Färgchansen

Färgchansen börjar som ett vanligt chattspel. När chattvärden ger klartecken i chatten skall du skriva ut FÄRGCHANSEN (alla länder skriver på sina respektive språk) och därefter tre siffror. Den andra siffran i ditt val skall vara dubbelt så hög som den första, och den tredje alltså valfri.

Ett exempel är: FÄRGCHANSEN 15 30 44 (15 * 2 = 30 och därefter en valfri).

När alla dina tre nummer har dragits skall du som vanligt skriva ut FÄRGCHANSEN följt av dina tre nummer. Den som först gör detta och har skrivit korrekt vinner.

Din uppgift nu blir att öppna luckor. Det finns 24 luckor att välja mellan, som du kan se ovan och bakom varje lucka gömmer sig ett belopp som du vinner. Förutom belopp, gömmer det sig även fyra stycken olika färger bakom luckorna. Den färg som finns bakom den första lucka du öppnar, måste även finnas på kommande luckor som du öppnar, för att du ska få fortsätta tävla. Ett exempel är:

Jag vinner chattspelet och är först ut på färgchansen, alla luckor är lediga. Jag väljer att öppna lucka nummer 09, den innehåller 30 kr och är grön. Nästa lucka jag väljer är nummer 22, den innehåller 10 kr och är även den grön, detta betyder att jag får fortsätta att öppna ytterligare en lucka. Jag öppnar lucka nummer 1, den visar sig vara av en annan färg, nämligen blå, vilket innebär att tävlingen avslutas för min del. Jag vinner 40 kr att spela för.

Ett tips är att memorera vilken färg den sistöppnade luckan hade, som fick vändas tillbaka. Det kan vara till hjälp senare i tävlingen.

Chattvärden håller koll på vilka luckor som finns lediga, och kommer att meddela spelaren som vinner vilka nummer denne har att välja mellan.

Färgerna som finns bakom luckorna är: Lila, blå, grön och gul.

Lycka till!